Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok’un açıkladığı mal bildirimi ile ilgili, “Mal beyanını açıkladılar mı, açıklamadılar mı belli değil. O kadar Emlak Vergisi’ni ödemek için herhalde bir bankada hesabı olması lazım değil mi? Göremedik maalesef” dedi.
Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Yenimahalle ilçesinde Yaşam Demeti Parkı’nın açılışına katıldı. Yavaş’a, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti. Mansur Yavaş, konuşmasında, Ankara’da yaşayan her bir ferdin sağlığı için görev yaptıklarını belirterek, “Doğumdan ölüme kadar her şeyle ilgilenen kurumdur belediye. Asfalt yok, bunların hepsi çok çabuk unutulur. Önemli olan insanların yaşadığı yerler yapmak, insanların hayrına, onların kullanacağı şeyler yapmak. Her gittiğim yerde en güzel örneğini mutlaka söylüyorum. Ankara’nın giriş çıkışına yapılan bu kapılarda ne estetik var, ne bir şey var, ne de ihtiyaç var. Bugünkü maliyeti 350, 400 milyon lira. Ne oldu? ‘Ben eser yaptım’ deyip, onu oraya bırakıp gittiler. Taşları düşüyor, trafik kazası oluyor, bir sürü iş. Onun yerine Ankara’daki 250 köyde kanalizasyon yok, onları yapsaydın. Ankara’da 100’den fazla köyde su yok, onları yapsaydın. Şimdi en ufak bir sel baskınında, altyapıya para ayırmadıkları için ufak bir sel başlıyor, başlıyorlar tweet atmaya. Peki siz ne diyordunuz? Yıllardır suyu 1,6 dolara, 50 liranın üstünde sattınız. Bu paraları aktardınız belediyeye, ondan sonra da ‘Çılgın proje yapıyorum’ diye çöp projelere para ayırdınız. Bizim de vatandaşın tertemiz alın terini boşa götürecek beş kuruşumuz yok. Nereye, neye ihtiyaç varsa oraya harcadık” diye konuştu.
‘KAMU YÖNETİCİLERİ ŞEFFAF OLMALIDIR’
AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok’un geçen hafta açıkladığı mal varlığı beyanı ile ilgili konuşan Yavaş, “Kamu yöneticileri şeffaf olmalıdır. Kendisinin ve belediyenin yaptığı bütün harcamaları açıklamalıdır. Biz ilk defa Türkiye’de 2019’da aldığımız rakamlar nedir, 2023’ten sonraki rakamlar nedir açıkladık. Rahatsız oldular. Mal beyanını açıkladılar mı, açıklamadılar mı belli değil. Bunun yorumunu size bırakıyorum. O kadar Emlak Vergisi’ni ödemek için herhalde bir bankada hesabı olması lazım değil mi? Evet. Göremedik maalesef” dedi.
Yaşam Demeti Parkı’nı açtıklarını söyleyen Yavaş, “Burayı, ‘Halk ne istiyorsa, burada ne eksik varsa ona göre yapacağız’ dedik ve bu projeyi gerçekleştirdik. Burada 285 metrekare kreş yaptık. Ankara’da sayı 24 oldu. Kısa sürede 6 tane daha açacağız. Peki eski dönemde kaç kreşi vardı belediyenin? Sıfır. Bir de geliyor belediye başkanları, ‘Kaç kreş yaptın’ diye soruyor. Hiç olmazsa eskiye bak, ona göre sor değil mi? 250 metrekare Belpa kafe, 250 metrekare emekliler lokali, 115 metrekare kütüphane olmak, 110 metrekare fitness alanı, 1 basketbol sahası, 1 adet tenis kortu, 1 adet gençlik merkezi ki sayısı 23 oldu, 2 adet çocuk oyun alanı, masa tenis alanı, 500 adet ağaç, 9 bin 500 metrekare çim alandan oluşan ‘Yaşam Demeti’ adını verdiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis Alanı, 9 milyon lira yapı maliyeti ve 8 milyon 500 bin lira park maliyetiyle toplam 17 milyon 500 bin lira maliyetle sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Para sizin, tesis sizin” ifadelerini kullandı.
‘BİR GENCİN EĞİTİMİNE DESTEK OLMAK DA SOSYAL BELEDİYECİLİKTİR’
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle’deki park açılışının ardından Gölbaşı ilçesindeki İncek Mahallesi’nde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Otizm Vakfı Uygulama Evi’nin açılış törenine katıldı. Yavaş’a CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı da eşlik etti. Burada konuşan Yavaş, Otizm Uygulama Evi’nin Türkiye’de ilklerden biri olduğunu söyleyerek, “Şöyle ki sosyal belediyecilik dendiği zaman sadece sosyal belediyeciliği ihtiyacı olan insanlara destek olarak anlıyorlar. Ama bir gencin eğitimine destek olmak, onun da yaşıtlarıyla beraber okumasını sağlamak, yine hepsini sağlıklı bir şekilde toplumdaki bütün bireylerin, ekonomik sıkıntı çekmeden, onlara destek olmak, onların kendilerini geliştirmesine yardımcı olmak da aynı zamanda sosyal belediyeciliktir. Bir diğeri dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların da yine toplum içerisinde görünür halde olması ve onların da rahat etmeleri için toplumda kazandırılmaları gerek. Belediyecilik, ‘Biz vefat ettikten sonra ne olacak’ endişesi yaşamadan kalmaları için çalışmaktır” dedi.
‘OTİZİMLİ ÖĞRENCİLER, KONAKLAMA YAPABİLECEKLER’
Yenimahalle ilçesindeki Ergazi Mahallesi’nde de bir otizm okulu açacaklarını söyleyen Yavaş, “Diğer özel bireylerin de kullanabileceği çok büyük bir alanı inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından birisi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezinde mola evleri açmıştık. Burası da büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum. Burada yatılı olarak konaklayabilecekler. Konakladıkları süre içerisinde de çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecekleri bir merkez olacak. Burası bağımsız banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odayla otizmli çocuklara sahip ailelerin ihtiyaç duydukları zamanlarda çocuklarını bırakabilecekleri bir ortam olması amaçlanmaktadır. Ayrıca otizmli bireyler için bağımsız yaşam uygulamalarını içeren çeşitli atölye ve etkinliklerle yapılacak otizmli bireylerin ailelerinin bağımsız bir şekilde biraz önce Aydın Bey’in söylediği gibi yaşamlarını sürdürmeye yönelik temel yaşam ve öz bakım becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca mesleki beceri kazandırması için iş faaliyetleri yürütülecektir” diye konuştu.
GÜNDEM
08 Ekim 2024SPOR
08 Ekim 2024GÜNDEM
08 Ekim 2024SPOR
08 Ekim 2024SPOR
08 Ekim 2024GÜNDEM
08 Ekim 2024GÜNDEM
08 Ekim 2024